Art & Crafts

Избелете ги забите со активен јаглен

Во светот ова е таен тренд за избелување на забите. На прв поглед неуредно и гадно, но верувале или не во светот многу луѓе токму вака успешно ги избелуваат забите.

Како да ги миете забите со активен јаглен?

Начинот на избелување на забите е мошне едноставен. Направете прав од толчени таблети активен јаглен кој се наоѓа во секоја апотека, и со влажна четкичка земете од јагленот, па со тоа тријте ги забите. Нема потреба многу да притискате и да бидете груби, мијте ги нормално, како што ги миете со паста.

Доволно е да ги миете забите со јаглен 4 минути, а потоа исплакнете со млака вода. На крај измијте ги забите со обична паста. Резултатите ќе бидат видливи после 7 дена.

Избелете зъбите си с активен въглен

 

Напиши коментар