Здраво тело

Излекувајте ја упорната кашлица и бронхит со лист од зелка и мед за 5 дена!

Многу често тешко се ослободуваме од упорната кашлица. Понекогаш дури ни лековите не помагаат. Еден од најпознатите и навистина најделотворни начини во борбата со кашлицата е лист од зелка и мед. Тоа е навистина “златно” средство против кашлица.

За ова лекување не постои возрасна граница, подеднакво е ефикасен, како за мали деца, така и за возрасни.

Еве што треба да направите:

Полека одвоете еден лист од зелката. Листот треба да го ставите неколку минути во врела вода. Ќе стане топол и мек. Потоа едната страна намачкајте ја со мед. Таа страна, каде што е медот, ставете ја на градите. Одозгора ставете најлонска кеса и завиткајте се со шал или пешкир. Процедурата се парави пред спиење.

Доколку кашлицата е појака, ќе ви бидат потребни два лисат од зелка – едниот се става на градите, а другиот на грбот. Облогите се отстрануваат следниот ден. Кожата се пребришува со влажна крпа.

Ако бронхитисот е на почеток, резултатот ќе го забележите веднаш по првата процедура. Лекувањето треба да трае од пет до седум ноќи.

Напиши коментар