Art & Crafts

Како да му го продолжите векот на вашиот брич

Еден од наједноставните методи за отстранување на влакненцата е секако бричењето.  Многу дами во текот на летото најчесто на овој начин ги отстрануваат влакненцата, па затоа ви даваме неколку совети како е најдобро да го одржувате вашиот брич за да остане остар и корисен.

Секако, би било подобро да користите од поексклузивните, но и тие за еднократна употреба можат да послужат.

Прво и основно правило е никогаш да не ги бричите нозете на суво. Тоа не е добро ниту за вашата кожа, ниту пак за вашиот брич.

Второ, и не помалку важно правило, е секогаш да го плакнете бричот при употреба, а трето, можеби и најважно правило, како го оставате бричот до следното користење.

Запомнете, важно е да стои на суво место, без многу влага, а по неговото користење секогаш да го пребришете со сува крпа.  Доколку почне жилетот да рѓосува, при следното користење нанесете маслиново масло.

 

 

Напиши коментар