Дестинации

Катар поседува хотели што лебдат!

Не се претпоставувало дека вака мала земја би имала толку добра инфраструктура, која ќе биде во состојба да го подржи проектот за хотели што пловат. Сепак Катар го прифати тој предизвик. Ова решение моментално е во развој. 

Овој проект го дизајнирала финска фирма, Сиге Архитектс и ќе биде дел од серијата хотели што пловат и луксузни станови, кои ќе обликуваат нов остров во близина на Доха. Дизајнирани се во соработка со Глобал Акомодејшн Менаџмент, и во би можеле да прифатат до 25 илјади луѓе.

 

luxury-hotels-qatar_1 luxury-hotels-qatar_2 luxury-hotels-qatar_4 luxury-hotels-qatar_5 luxury-hotels-qatar_6 luxury-hotels-qatar_7 luxury-hotels-qatar_8 luxury-hotels-qatar_9

 

 

Напиши коментар