Убавина

Ќе останете во шок кога ќе пресметате: Бројот на чевлите кажува колку години имате!

Мислите дека не е можно на основа на бројот на чевлите да го одредите бројот на годините? Прочитајте ја оваа статија и ќе се изненадите…

  1. Земете го бројот на чевли кој го носите
  2. Тој број помножете го со 5
  3. Добиениот број помножете го со 20
  4. На тоа додадете 2014
  5. Од тоа одземете ја годината на своето раѓање и ќе добиете четвороцифрен број

Првите две цифри е бројот на вашите чевли, а другите две колку години имате!

Дали ви успеа?

Напиши коментар