Motherhood

Ќе ве изненадат овие податоци за неверството!

Дури 15 проценти од мажените жени не се двоумат да го изневерат својот сопруг, а со бројките не може да се пофалат ни мажите па така дури 25 проценти од женетите мажи тврдат дека ја изневериле сопругата. Се чини дека брачното неверство е многу популарно, а благо речено, шокантен е фактот дека Ешли Медисон, интернет страницата за забознавање на брачните прељубници има повеќе од 23 милиони корисници.

Можеби ќе ве шокора и податокот дека дури три проценти од децата се резултат на неверство, а дури 60 проценти од оние кои изневеруваат се сигурни дека нивниот партнер нема никогаш да ги открие. Но ако мислите дека само мажите изневеруваат, ова ќе ве изненади – дури 68 проценти од жените признаваат дека би изневериле доколку би биле сигурни дека никогаш нема да бидат откриени. Се чини дека неверството не ги нарушува добрите брачни односи, па така 52 проценти од прељубниците велат дека имаат среќен брак.

Напиши коментар