Дестинации

Кјото, Јапонското богатство

Во Кјото се наоѓаат броини зен градини, колиби за пешаците направени од бамбус, храмови со своите величенствени капии, мистични гејши кои исчезнуваат позади вратите на традиционалните јапонски ресторани, како и златни храмови кои магично пловат на мирната вода.

Сите работи кои е поврзани со Кјото потсеќаат на бајките за Јапонија и го прават навистина магично место. Како седиште на традиционалната јапонска култура, Кјото е место каде се одржувале значајни случувања за историјата на Јапонија. Во овој град 17 локации се под заштита на УНЕСКО, а во него може да се видат преку 1600 будистички и 400 шинто храмови.

Кога зборуваме за култура и културно наследство, ова е навистина еден од најбогатите градови во светот.

luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_12luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_01luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_03luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_02luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_04luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_05luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_08luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_07luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_06luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_11luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_10luksuz-putovanje-odmor-destinacija-japan-kjoto_09

Напиши коментар