← НАЗАД НА БОЗА

Колку сте добри во сексот? Погледнете ја должината на прстите

Колку сте добри во сексот? Погледнете ја должината на прстите
1545 Читања

Нашите примитивни претци веројатно биле многу повеќе сексуално ослободени покажа новото истражување базирано врз должината на прстите на древните скелети. Антрополозите ја откриле врската помеѓу споредбената должина на вториот и четвртиот прст на раката кај повеќето примати и нивната палавост. Според овој индекс, неандерталците и другите човечки претци биле вистински љубовни ѕверови.
Според теоријата, нивото на машките хормони во утробата на мајката влијае врз растењето на показалецот и домалиот прст. Високото ниво на андрогените водат до пократок показалец и подолг домал прст. Преднаталното ниво на тестостерон има врска со многу карактеристики, во поглед на машкоста, како агресија и желбата за доминација. Тоа се изразува и врз понатамошната желба за поголем број сексуални партнерки.
Приматите кои се склони кон промискуитет имаат пократки показалци, додека кај моногамните видови пократок е домалиот прст.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk