Здраво тело

Лековитите својства на виното

Американски научници со помош на 12.000 испитаници откриле дека умереното уживање во вино дефинирано како 1 чаша дневно не само што не штети на црниот дроб, туку ги смалува и маснотиите кои се таложат на него.

Неалкохолен масен црн дроб е најчеста болест на црниот дроб во САД. Најчести причинители на оваа болест се дебелината, дијабетисот и високиот крвен притисок.

Позитивното влијание на црниот дроб е препознаено само од виното како алкохолн пијалок но не и од другите алкохолни пијалоци – така да ако пиете секој ден по една чаша виски, водка, ракија може да станете алкохоличари.

Напиши коментар