Art & Crafts

Лекување на бронхитис со инхалација

Доколку имате проблеми со дишењето или имате бронхитис, ви препорачуваме да правите инхалација со мед, во домашни услови.

Сè што треба да направите е строго да се придржувате до следната постапка:
Во тенџере или лонче од 250 мл ставете 50 мл вода и една лажица чист, природен ливадски мед. Потоа, ставете го лончето да се загрее на тивка температура за да може полека да врие и да испарува. Откако ќе почне да испарува, застанете на 20 см над лончето и ставете крпа на вашата глава. Инхалацијата трае 25 минути, време за кое треба да испари целата вода, а на крај ќе почувстувате мирис на загорен шеќер.
Постапката се повторува еднаш дневно во текот на 2-3 недели. После инхалацијата треба да мирувате во лежечка позиција најмалку 1 час.

Напомена: Инхалацијата трае прилично долго, сместете се удобно. Доколку ова го применува дете, внимавајте да не заспие, посебно во последните 5-10 минути.

Додаток: Додека ја применувате оваа терапија се препорачува на секои 3 часа во текот на денот полека да лижете по една лажица ливадски мед, за деца може и по половина лажица.

Напиши коментар