Дестинации

Магичниот град ма Емиратите – Дубаи

Како најбрзо растечка метропола во светот, која преку ноќ од мал рибарски град се претворила во ултра модерен и урбан град, Дубаи едноставно е магичен.

Доколку како од фантазија се добива реалност, тогаш треба да го посетите Дубаи, градот на чудата.

Облакодерите во градот се појавиле неочекувано, додека мажи во традиционални облеки возат автомобили кои изгледаат ко од некој научно фантастичен филм.

Ова што го пишуваме се секојдневни работи во најголемиот град на Арапските Емирати.

Земјата во која населението го изгради градот од кал до ова што е денес, раскош и архитектонски чуда.

 

luksuz-putovanje-destinacija-dubai_01 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_02 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_03 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_04 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_05 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_06 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_07 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_08 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_09 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_10 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_11 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_12 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_14 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_16 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_17 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_18 luksuz-putovanje-destinacija-dubai_088

Напиши коментар