Дестинации

Магијата на средоземноморската Малта!

Малта е земјата од соништата, идеална за одмор и уживање.

Се простира на три острови на Средоземното море, напрема Сицилија.

Главен град е Ла Валета, направен од многу одамна и за многумина е еден од најубавите градови во Европа.

Убавината и богатата историја е тоа што го прават ова место познато. Малта е во срцето на Медитеранот, е со историја стара илјадници години.

Државата била населена околу 5200 година пред новата ера. Национален јазик е малтешки, а покрај тој се користи и англискиот.

luksuz-destinacija-putovanje-malta_01 luksuz-destinacija-putovanje-malta_02 luksuz-destinacija-putovanje-malta_03 luksuz-destinacija-putovanje-malta_04 luksuz-destinacija-putovanje-malta_05 luksuz-destinacija-putovanje-malta_06 OLYMPUS DIGITAL CAMERA luksuz-destinacija-putovanje-malta_08 luksuz-destinacija-putovanje-malta_09 luksuz-destinacija-putovanje-malta_10 luksuz-destinacija-putovanje-malta_11 luksuz-destinacija-putovanje-malta_99

Напиши коментар