man fashion

Мажот изгледа многу подобро со средена и оддржувана брада

Не губете време сечејќи ја брадата со стари ‘рѓосани ножици. Инвестирајте во машинка за стрижење со која ќе можете да ја одредувате должината на брадата и да можете да ја скратите во одредена должина.

Некои модерни машинки имаат додатна острилка за попрецизно стрижење која може да ја користете како замена за брич.

Одржувањето на убава брада бара исто толку време колку и одржување на косата. Редовно мијте ја со истото средство со кое го миете лицето. Не само што ќе бидат вашата брада и кожа во добра состојба, туку и ќе ги измиете сите валкани работи кои ги собрала вашата брада.

Започнете со одредувањето на основниот облик на вашата брада. Совршената брада никогаш не смее да виси преку горните усни. Исто така, не смее да дојде ниту до вратот. Користете влажен брич за да одредите каде брадата треба да прекине, и каде да започне вратот.

Напиши коментар