Sweet Home

Модерна куќа во Валенсија

Оваа модерна куќа од 510 метри квадратни се наоѓа во Валенсија, Шпанија.

Со едната фасада ориентирана кон улицата и другата која се отвора кон градината и базенот, оваа куќа ја покажува својата сложена архитектура.

Тимот го опиша проектот на следниов начин: “Концепциски, таа се состои од дневна соба во приземјето кое е покриено со бел малтер на задната страна, со дрво на предната, а другиот дел за спиење се наоѓа на горното ниво, со фасада од камен”.

MODERNA KUĆA U VALENSIJI

MODERNA KUĆA U VALENSIJI

MODERNA KUĆA U VALENSIJI

MODERNA KUĆA U VALENSIJI

MODERNA KUĆA U VALENSIJI

MODERNA KUĆA U VALENSIJI

 

Напиши коментар