Дестинации

Најдоброто место за соврешн одмор – Кипар

Ова е островска држава која долго била раскрсница помеѓу Европа, Азија и Африка…

Кипар е најисточниот остров во средоземното море, со површина од 9250 метри квадратни и е во непосредна близина на торската обала.

По природно географските обележја поблиску е до Азија но во сите друштвени аспекти е свртена према Европа.

Главен град е Никозија, а службени јазици се Грчкиот и Турскиот.

 luksuz-destinacija-putovanje-kipar_01

luksuz-destinacija-putovanje-kipar_03

luksuz-destinacija-putovanje-kipar_04

luksuz-destinacija-putovanje-kipar_05

luksuz-destinacija-putovanje-kipar_06

luksuz-destinacija-putovanje-kipar_07

luksuz-destinacija-putovanje-kipar_08

luksuz-destinacija-putovanje-kipar_10

luksuz-destinacija-putovanje-kipar_11

 

Напиши коментар