Motherhood

Мозокот расте од мајчинската љубов

Секој од нас треба да и заблагодари на својата мајка за својот мозок. Едно истражување кое беше направено неоддамна во Австралија ја докажа врската на големината на мозокот и мајчинската љубов.

Научниците тврдат дека мајчинската љубов и топлина имаа голема улога во растењето на мозокот.

Има многу фактори кои влијаат на развојот и растот на мозокот, но најголем и најсилен од сите нив е мајчинската љубов.

Да им кажеме едно големо благодарам на нашите мајки:)

Напиши коментар