Мојата кујна

Најбрзата сладолед торта со бисквити

Се што ви е потребно е сладолед од ванила (подгответе го самите, купете прашок за сладолед од најблиската продавница и изматете го) бисквити, банани и јагоди.

Постапката за приготвувањето е детално објаснета во фотографиите подолу.

Совети:

1. Откако убаво ќе го изматите сладоледот, разделете го на четири делови кои во подоцнежното приготвување ќе ги распределите еднакво.

2. Освен јагодите и бананите, овој десерт би бил уште повкусен и доколку во него додадете и некакви јаткасти плодови, како на пример сецкани ореви или лешници.

3. Откако ќе ги наредите сите состојки според прикажаниот редослед, оставете ја тортата во замрзнувач најмалку 2 до 3 часа за да се зацврсти.

Уживајте!

53718311697ab07a7b000053._w.540_s.fit_

5371831f697ab07a52000051._w.540_s.fit_

5371831e697ab07a6a000050._w.540_s.fit_

5371831c697ab07a2500005a._w.540_s.fit_

53718311697ab07a4d000050._w.540_s.fit_

53718339697ab07a7b00005d._w.540_s.fit_

53718336697ab07a43000066._w.540_s.fit_

53718350697ab07a5d00006d._w.540_s.fit_

53721ce8697ab07a960011b4._w.540_s.fit_

5371834e697ab07ab2000063._w.540_s.fit_

53721ce8697ab07a870011a0._w.540_s.fit_

5371835c697ab07abb00005c._w.540_s.fit_

5371835f697ab07a75000068._w.540_s.fit_

53718362697ab07a75000069._w.540_s.fit_

Nobake-1

Nobake-36

Напиши коментар