Убавина

Најдобрите веѓи за вашиот облик на очи

Веѓите се оквир на вашето лице и затоа е многу важно да го пронајдете вистинскиот облик. Постигнете најдобар изглед со помо= на овој едноставен водич.

 

Доколку имате поголеми очи, пробајте дебели веѓи

Полека скицирајте ги веѓите со помош на креон, а потоа користете кратки чекори кон надвор за да ги обоите.

 

Ако имате мали очи, пробајте благо заокруглени

Надворешните агли на очите се место на кое веѓите треба да завршат. Пополнете ги празнините до оваа точка или искубете ги веѓите кои одат преку.

 

Доколку имате очи со овален облик, пробајте пробајте високо заоблени

За да одредите каде да го направите заоблувањето, израмнете го креонот со ивицата на ноздрите и средината на окото. Искубете на местото каде што креонот ги “погодува” веѓите.

 

Напиши коментар