Дестинации

Најубавите градови во Ломбардија!

Ломбардија е најнаселена и најбогата меѓу дваесте региони во Италија и е најразвиена во Европската унија..

На територија малку поголема од Словенија, живеат околу 10 милиони жители или приближно шестина од италјанското население. Милано е главен град на Ломбардија и е економска точка на Италија, а преку две петини од 200 најголеми италијански фирми, корпорации и банки, имааат седиште во тој регион.

Во нејзиниот шаренолик рељеф, каде преовладува рамнинината, има пладни долини, најголеми реки кои поминуваат се По, Ољо, Ада, Минчо, Тичино. Дополнително регионот го разубавуваат Алпите и ледничките езера Комо, Маџоре, Леко и Варезе..

 

 

luksuz-namestaj-dizajn-colina-arper (6) luksuz-destinacija-odmor-putovanje-italija-lombardija-nova-godina (1) luksuz-destinacija-odmor-putovanje-italija-lombardija-nova-godina (2) luksuz-destinacija-odmor-putovanje-italija-lombardija-nova-godina (3) luksuz-destinacija-odmor-putovanje-italija-lombardija-nova-godina (4) luksuz-destinacija-odmor-putovanje-italija-lombardija-nova-godina (5) luksuz-destinacija-odmor-putovanje-italija-lombardija-nova-godina (6) luksuz-destinacija-odmor-putovanje-italija-lombardija-nova-godina (8) luksuz-destinacija-odmor-putovanje-italija-lombardija-nova-godina (10) SONY DSC

 

Напиши коментар