Нема ништо полесно и подобро за загревање во ладните зимски денови од запечен компир !!!
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
600 грама компир
200 грама сланина
8 печени пиперки
200 грама кашкавал
Сол
Зачин
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Сварете го компирот и потоа оладениот компир излупете го, исечете го на листови (како за мусака) и посолете.
Излупете ги печените пиперки, исчистете ги од семките.
На дното на огноотпорниот сад наредете ги листовите сланина, над сланината листовите варен компир, врз компирите ставете ги претходно излупените пиперки и завршете со ленти кашкавал.
Печете 20 минути на температура од 200 степени Целзиусови.
Совет:
Можете да варирате со состојките во зависност за колку луѓе готвите.
Нема поедноставен начин да уживате во храната.