Art & Crafts

Направете овошна маска за нега на мрсната кожа

Сончевите денови се одлични за нега на кожата со освежувачки овошни маски. Дококлку имате мрсна кожа, најдобро е да ја негувате со маска од јагоди. Ова слатко овошје за затегнува кожата, го спречува созадавањето на брчки, и обезбедува идеална нега на мрсната кожа на лицето.

Згмечете неколку јагоди и додадете им неколку капки сок од лимон. Маската нанесете ја чисто лице, и оставете ја делува 20 минути. Измијте ја со млака вода.

 

Напиши коментар