Мојата кујна

Направете вкусно јамајканско кафе

Потребно:

  • 50 грама Шлаг
  • 180 милилитри црно кафе (espresso, Nescafe)
  • 60 милилитри Рум
  • 1 мала лажица Кафеав шеќер

 

Подготовка:

Во една чаша измешајте ги румот и кафеавиот шеќер.
Ставете го кафето во миксот со рум и шеќер и мешајте се додека не се стопи шеќерот.
Задниот дел од лажичката се поставува скоро на површината од кафето. Почнете да ставате од шлагот врз лашицата со цел кремот да се задржи на површината на кафето.
Уживајте. 

Напиши коментар