Art & Crafts

Неколку вистини, кои не треба да ги заборавиме!

Среќата ретко зависи од другите, таа е внатре во нас. Само треба да ја најдеме во сите оние мали нешта кои го прават светот во боја.

* За светот ти можеби си само еден човек, но за еден човек може дас бидеш целчиот свет.

* Твоето присуство е подарок за светот.

* Ти си единствен и неповторлив.

* Животот може да ти биде онаков каков што сакаш да биде.

* Помни ги среќните моменти, а не неволјите.

* Што и да се случи, ќе се справиш.

* Внатре во тебе има толку многу одговори.

* Не си поставувај сам ограничувања.

* Одлуките се премногу важни, за да ги оставиме на случајноста.

* Стреми се кон твојот врв, цел и награда.

* Ништо не толку исцрпувачки, како загриженоста.

* Колку подолго човек ги влече своите проблеми, толку потешки тие стануваат.

* Не ги примај работите премногу сериозно.

* Живеј живот исполнет со ведрина, не со жал.

* Запомни дека пријателството е мудра инвестиција.

* Наголемото богатство во животот се луѓето.

* Свати дека никогаш не е доцна.

* Имај храброст и надеж.

* Животот се состои од 10% од она што ти се случува, и 90% од тоа како ти му возвраќаш.

* Не се плаши да учиш. Знаењето не тежи и е богатство кое лесно се носи.

* Учи од грешките на другите. Нема да живееш доволно долго за да ги направиш сам сите.

* Најголемиот грев е да немаш совест за ништо.

* Љубовта е разбирање, прифаќање и нежност. Ако се обидувате да ја задушите или да ја поседувате, тоа веќе не ељубов.

* Тестот што стои пред нас, никогаш не е поголем од волјата која е внатре во нас.

* Можеби Господ сака да сретнеме неколку погрешни луѓе пред да го сретнеме вистинскиот, да знаеме како да бидеме благодарни.

* Кога вратата на среќата се затвори, друга се отвора, но често гледаме во затворената врата толку долго што не ја забележуваме отворената.

* Точно е дека не сваќаме што имаме додека не го изгубиме, но исто така е точно дека не сваќаме што немаме, додека не го добиеме.

* Не можеш да го промениш минатото, но можеш да ја уништиш сегашноста со грижи за иднината.

* Сакај…и ќе бидеш сакан.

* И НИКОГАШ НЕ ЗАБОРАВАЈ ДУРИ НИ ЗА ДЕН КОЛКУ СИ ИСКЛУЧИТЕЛЕН!

Напиши коментар