Здраво тело

Неверојатен метод со помош на кој ќе се ослободите од неподносливата главоболка!!!

Овој едноставен метод ќе ве ослободи од главоболката и ќе го нормализира вашиот крвен притисок за многу кратко време. Доколку имате силна, неиздржлива главоболка – хитно подгответе го овој раствор.

Солен раствор против главоболка.

Пред се, подгответе облога од газа или тенка памучна ткаенина. Завиткајте ја газата во 8 слоја , ширината на облогата треба да одговара на висината на челото, а должината на обемот на главата.

Потоа, загрејте 250мл вода до 60-70 степени и во неа растворете 2 рамни лажичиња сол. Ќе добиете 8%-ен солен раствор.

Со топла вода измијте го челото, ушите, вратот. Облогите потопете ги во растворот, лесно исцедете ги и со нив завиткајте ја главата, ушите и вратот. З да може облогата да се фиксира, на главата ставете памучна марама и легнете.

Веќе по неколку минути ќе почувствувате олеснување, но не брзајте да ја отстраните облогата. Останете да лежите уште дваесет минути. По отстранување на облогата, челото, ушите и вратот повторно измијте ги со топла вода.

Доколку имате неподнослива главоболка, искористете го овој едноставен метод!

Напиши коментар