Sweet Home

Неверојатно шармантен и елегантно осмислен стан од 40 метри квадратни

Иако со мали димензии, овој стан зрачи со шарм и би можел да биде совршено привремено решение за студенти или прв дом на млад брачен пар. Она што го пшарви посебен е многу добро осмислениот ентериер.

sarmantan-stan-od-40m2-2

Со оглед на квадратурата од 40 метри квадратни, овој еднособен стан би изгледал многу мал доколку не е вака добро испланиран.

sarmantan-stan-od-40m2-3

sarmantan-stan-od-40m2-4

sarmantan-stan-od-40m2-5

Од едната страна на собата сместена е удобна софа, масичка и кревет на спрат во структура на кутија. Под креветот има многу простор за скалдирање на гардероба.

sarmantan-stan-od-40m2-6

sarmantan-stan-od-40m2-7

Кујната се наоѓа на спротивната страна на собата. Отворена е и со паметен дизајн, со ѕидни ормани и со вградени погодности.

sarmantan-stan-od-40m2-8

sarmantan-stan-od-40m2-9

Бањата е голема скоро колку и кујната. Како што можете да видите на фотографиите, станот кој во теорија е многу мал, со паметена изведба може да биде многу шармантен и удобен.

 

Напиши коментар