Убавина

Нова тренди фризура за интимните делови!

За сите жени кои не ја сакаат бразилската депилација стигнуваат среќни вести. Целосна депилација на интимните делови дефинитивно не е најмодерна фризура за 2013.

Иако некои жени никогаш не би се одрекле од популарната бразилска депилација, останатиот дел од жените го сметаат како легална тортура. Но чини дека новите трендови ќе им се во прилог, а тоа го потврдуваат и последните истражувања за 2013.

Истражувањето на UKMedix.com на 1870 жени помеѓу 18 и 30 години, покажува дека 49% од жените имаат фризура на интимните делови, додека 51% предност и даваат на бразилската депилација. Но интересно е што од тие 51% , 45% правеле бразилска депилација, али веќе не ја практикувале.

Друго пак истражување открива дека ни машките повеќе не се “луди „ по целосна депилација. Истражувањето над 1000 мажи, кое го спровела една компанија открива дека мажите сакаат уреден и негован долен изглед, односно бермудски триаголник. Само 12% од мажите сакаат целосна депилација.

Напиши коментар