Убавина

Ова е најдобрата диета со ориз!

Оризовата диета е позната по неверојатниот прочистувачки ефект на организмот. Со помаш на оризова каша, приготвена на посебен начин, може да се ослободите од вишокот на килограми без тоа негативно да влијае на вашето здравје.

Голем број нутриционисти тврдат дека оризовата диета е исклучително корисна бидејќи ја подобрува работата на црниот дроб и бубрезите, ја чисти кожата и ги намалува отоците. Освен тоа, ја подобрува целокупната размена на материите и се бори со проблемите во зглобовите.

За да го подготвите оризот, потребно е да ги следите слените пропорции. Потребни ви се 5 чаени чаши ориз, кои е најдобро да ги нумерирате од 1 до 5. Првиот ден 2-3 лажици ориз се мијат и се ставаат во чашата со број 1. Потоа се полнат со чаша студена вода и се остава да отстои. Вториот ден се прави сосема исто со чашата број 2, а од првата чаша се излева водата, оризот се мие, и се залева со свежа вода. Оваа постапка се повторува секое утро, секој пат додавате уште еден сад. На шестиот ден оризот од првиот сад се мие, се вари и се процедува.

Пред  да почнете да јадете од оризот, испијте на гладен стомак чаша вода со сок од лимон. Појадувајте не подоцна од 30 минути по будењето. Важно е да ја џвакате оризовата каша полека и да не додавате сол.

4 часа откако сте појадувале не треба да пиете или јадете нешто. Откако тоа време ќе истече. Можете да пиете колку сакате и што сакате, но ограничувајте го алкохолот и кофеинот. Што се однесува до храната – исто така можете да јадете како и обично, но избегнувајте мрсно, солено и тесто.

Напиши коментар