Здраво тело

Ова се симптомите кои укажуваат на почетен стадиум на рак!

Колку порано се открие болеста, толку се поголеми шансите за излекување. Проблемот е во тоа што луѓето не се доволно едуцирани за раните симптоми на оваа болест.

Повеќе доктори од Америка решија преку кампања да ги едуцираат луѓето, не само во Америка туку и пошироко. Постојат повеќе знаци кои покажуваат дека можно е да боледувате од рак на некој дел од телот.

Но, има 5 важни знаци кои покажуваат дека ракот е веќе во вашето тело и полека, но сигурно се развива.

1. Слаб имунитет – секогаш сте уморни, слаби, ви се спие, губите концетрација и фокус.

2. Гадење и губење желба за јадење

3. Потечени места од телото кои може да бидат заразени од рак

4. При допир на одредено место на телото, чувствувате дека е потврдо од нормално

5. Опаѓање на косата

Некои од знаците иако се сметаат за знаци кои покажуваат дека сте болни од рак, сепак не мора да значи дека тоа е така. Поради сличноста на симптомите на рак и други болести, доколку имате некои од овие знаци, препорачливо е да го посетите вашиот доктор и да направите испитувања за да бидете сигурни дека сепак немате рак во телото кое се развива и е опасно по вашиот живот.

Напиши коментар