Дестинации

Парите лежат во Катар

Овде можете да уживате во прекрасната музика на Бечката филхармонија, филмскиот фестивал на Трибеќ, а можете да ги сретнете и Јелена Јануковиќ, како и познатиот фудбалер Лео Меси. Оваа малечка земја не се разликува многу од околните земји на Арапскиот полуостров, но е толку богата што таму е се луксузно и екстравагантно. Своите посетители ги восхитува и остава брз здив, затоа што се стреми кон нов и подобар свет.

Иако нема некоја богата и славна историја и традиција, во Доха, претставниците на овие Емирати, ги поседуваат највредните предмети на исламската уметност, една од најбогатите колекции книги на целиот свет како и скапи слики од познати уметници. Жителите на оваа мала земја со огромно богатство, некогаш живееле од риболов и експлатација на бисери.

 

luksuz-destinacijha-putovanjeodmor-najskuplja-zemlja-sveta-katar-doha_01 luksuz-destinacijha-putovanjeodmor-najskuplja-zemlja-sveta-katar-doha_02 luksuz-destinacijha-putovanjeodmor-najskuplja-zemlja-sveta-katar-doha_03 luksuz-destinacijha-putovanjeodmor-najskuplja-zemlja-sveta-katar-doha_04 luksuz-destinacijha-putovanjeodmor-najskuplja-zemlja-sveta-katar-doha_05 luksuz-destinacijha-putovanjeodmor-najskuplja-zemlja-sveta-katar-doha_06 luksuz-destinacijha-putovanjeodmor-najskuplja-zemlja-sveta-katar-doha_07 luksuz-destinacijha-putovanjeodmor-najskuplja-zemlja-sveta-katar-doha_08 luksuz-destinacijha-putovanjeodmor-najskuplja-zemlja-sveta-katar-doha_09 luksuz-destinacijha-putovanjeodmor-najskuplja-zemlja-sveta-katar-doha_11 luksuz-destinacijha-putovanjeodmor-najskuplja-zemlja-sveta-katar-doha_99

 

Напиши коментар