ШоуБиз

Петина од луѓето ја вадат бурмата пред искачање или после кавга!

Помладите од 40 години често го вадат венчалниот прстен, отлолку постарите, така што би им се доападнале на спротивниот пол, потврдила студијата на британската адвокатска канцеларија Slater and Gordon, спроведена над 2000 луѓе.

Петтина од нив, венчалниот прстен редовно го вадат пред искачање со пријателите или одма после кавга со партнерот. Мажите најчесто го прават пред да излезат, додека жените после расправа. Со тоа сака да го повредат партнерот или да си докажат самите на себе дека се уште привлечни. Дел од нив прстенот го вадат и поради неудобност.
Секој осми верува дека со прстенот на рака делува досадно, посебно жените кои имаат помалку внимание отколку претходно. Меѓутоа без него имаат поголеми шанси на работа, потврдило едно истражување.
Носењето прстен стана попопуларно отколку претходно, па неговото вадење и згледа како измама. Тоа предизвикува кавги меѓу партнерите и ја намалува довербата.

 

Напиши коментар