Керозин

Porsche заработува 16.700 евра по продадено возило

На секое испорачано возило, производителот Порше заработува по 16.700 евра. Позади нив стои Бентли со заработени 15.500 евра за едно возило. Третопласиран е брендот VW кој за продадена Сканија, остварува профит од 12.200 евра.

Љубителите на Ламборџини веројатно се прашуваат колку е просечната заработка на еден ваков супер-спортски автомобил. За жал, Фолксваген за податоците на Ламборџини прикажал збирно заедно со заработката на Ауди, во чиј состав се наоѓа овој италијански произведувач.

Така Ауди заедно со Ламборџини, во 2013 имаат просечна заработка од 3.750 евра по продадено возило.

Интересно е што фолксваген групацијата по едно продадено возило заработуваат само 610 евра.

Напиши коментар