Sweet Home

Португалски летниковец од бајките!

Овој летниковец е во Португалија, во местото Хердаде де Коорта, и претставува иновативна интервенција во поглед на поврзување на екстериерот со ентериер.

Дизајнерката Кристина Јорг де Карваљо од Лисабон, го дизајнирала овој необичен концепт и комплекс за уживање во летните денови.

Проектот имал два основни концепти во својата срж, испреплетување на екстериерот и интериерот, како и остварување врска помеѓу удобноста на современиот дизајн и рустичен карактер. Тоа претставува конструкција која е типична за овој дел од Португалија.

luksuz-vila-arhitektura-letnjikovac_1 luksuz-vila-arhitektura-letnjikovac_2 luksuz-vila-arhitektura-letnjikovac_3 luksuz-vila-arhitektura-letnjikovac_4 luksuz-vila-arhitektura-letnjikovac_5 (1)

Напиши коментар