Дестинации

Посетете го мртвото море

Мртвото море е едно од оние чуда на природата кои треба да се посетат, за да се осети нејзината моќ. Во него процентот на сол во водата изнесува цели 33%, а пеосечниот процент во останатите мориња е 28. Единствено море со поголем процент на сол е Асалското море, кое се наоѓа во источна Африка и содржи скоро 35%.

Поради големиот процент, не е чудно што само одредени животинки можат да преживеат во него, по што го добило и името “Мртво Море”. Но за нас туристите, големиот процент на сол многу ни годи затоа што можеме целосно да се опуштиме бидејќи нема шанси да потонеме во водата.

Погледнете:

 

Напиши коментар