Motherhood

Повеќе од 150 жени позирале голи како дел од проектот за прифаќање на своето тело!

Во светот во кој жените се бомбардирани од слики обработени во фотошоп Мет Блум, американски фотограф, и неговата сопруга Кети започнале проект наречен “Ну Проект” 2005 и фотографирале повеќе од 150 жени во нивните домови. Тој побарал од жените да ги фотографира за неговиот проект, а потоа одел да ги слика иако претходно не ги познавал.

-Верувам дека на овие жени по строго им се суди на основа на нивниот изглед, па зтоа во овој проект се фокусирав на жените – вели Блум во описот на својот проект на својт веб сајт.

Тој се надева дека ќе ги охрабри жените да го прифатат својот облик и да не се срамат од своето тело . сите жени мора да бидат постари од 21 година и да потпишат договор пред снимањето.

-Од моето искуство, 99 проценти од жените кои учествуваа ми рекоа дека се гледаа поинаку и дека се чувствуваа уште по убаво – изјавил Блум.

Lepe i bez fotošopa

Lepe i bez fotošopa

Lepe i bez fotošopa

Lepe i bez fotošopa

 

 

Напиши коментар