Дестинации

Првата тераса од мраз во Москва

Најскапиот коктел го одбележа отварањето на првата тераса од мраз во Москва…
Овој коктел од 50.000 долари е лансиран да го одбележи отворањето на првата тераса од мраз со бар во ресторанот Река. Овој најскап алкохолен пијалок го креирал еден од постојаните гости во ресторанот и успешен претприемач Андреј Мелников.
Состојките на овој коктел, кои ја објаснуваат неговата цена се 1.5 карати дијаманти кој се обезбедени од страна на спонзорот на настанот, јувелирницата Crivelli.
Отворена на 31 јануари, терасата од мраз во ресторанот Река во целост е направене од мраз, а скулптурите се создадени од водечки уметници. Тие тврдат дека употребиле преку 200 тони чист мраз од Сибир со цел да го креираат ова прекрасно ремек-дело.
Доколку мислите дека во овој ресторан е премногу ладно за да уживате, не грижете се, опремен е со специјални инфра-црвени греачи, кои ги загреваат гостите и не ги оштетуваат скулптурите од лед.

PRVA LEDENA TERASA U MOSKVI

PRVA LEDENA TERASA U MOSKVI

PRVA LEDENA TERASA U MOSKVI

PRVA LEDENA TERASA U MOSKVI

PRVA LEDENA TERASA U MOSKVI

Напиши коментар