Sweet Home

Растенија кои ќе ви помогнат да го подобрите воздухот во затворените простории

Повеќето излегуваме во природа за да се одмориме и да се опуштиме. Но кога времето е ладно или врнежливо, остануваме во затворени простории. За да ги направиме просториите подобро место за живеење, ќе ја претставиме флората во нашите домови. Растенијата кои растат во затворени простории имаат свои бенефити. Не само што декоративно служат, но добро вклопено зеленило ќе ја внесе природата во домот, ќе го прочисти воздухот и ќе направи опуштено и пријатно место за одмор.

  • Алое
  • Хедра Хеликс (English Ivy)
  • Фикус
  • Филандендрон
  • Палма

Напиши коментар