Направи Сам

Сакате соврешен задник? Погледенете го ова видео!

Едноставната вежба  може да го затегне и да го подигне вашиот задник до совршенство. Со правилно изведување набрзо ќе ги забележите и првите резултати, а кога вежбата ќе ви стане прелесна, додадете шипка или тег.

Како да ја изведете оваа вжеба?

Поставете ги стапалата надвор од ширината на рамениците, рамениците држете ги назад. Земете воздух и затегнете ги стомачните мускули, а колковите движете ги назад додека не ви се свиткаат колената. Колковите спуштете ги толку, да бидат блиску до колената. Враќајќи се во првобитаната положба полека издишувајте.

Погледнете го видеото во кое фитнес моделот Андреа Кале покажува неколку начини на кои можете да ја изведете оваа одлична вежба.

Напиши коментар