Убавина

Сакате вашата коса да расте побрзо? Еве неколку совети

Чешлајте ја косата

Подобро би било со четката да поминете 100 пати дневно низ косата. Имено, од чешлањето косата станува сјајна и крута, а најдобри резултати ќе добиете ако ја користите меката четка.

Избегнувајте препарати

Сушење, пеглање и фарбање, како што знаете, ја уништуваат косата. Освен тоа, разни лакови, пена и слични препарати ја оптеретуваат косата па ако баш не можете да живеете без нив, барем два пати неделно оставете ја косата сама без да и правите нешто и побрзо ќе порасне.

Не ја мијте косата често

Секојдневното миење ја уништува косата и крајно време е на својата коса да и дадете пауза. Не само што косата од толку шампони станува сува, се распаѓа и многу повеќе паѓа. Токму поради сувата коса, косата расте поспоро.

Пијте многу вода

Овој совет можете да најдете во секоја прилика за здрваје и убавина во целото тело. Така и поради косата треба да пиете многу вода за да ви порасне побрзо.

Напиши коментар