← НАЗАД НА БОЗА

Шминка за сини очи

Шминка за сини очи
761 Читања

Правилниот избор на сенка треба да ги нагласи очите. Ако имате сини очи, тие природно се истакнати. Но ако сакате дополнително да ги истакнете, шминката ќе ви помогне. 

Најдобро е да изберете три нијанси од иста боја. Најсветлата нијанса под веѓите, најтемната на работ од капакот, а средната нијанса на предниот дел од капакот и на линијата кај трепките.

Иако сината боја не е забранета, препорачливо е да бидете креативни. Виолетовите и нијансите на боја на праска се одличен избор. Нијансата на боја на праска одлично ќе им стои на оние со посветол тен. Бакарните и коралните нијанси се исто така добар избор, а нема да погрешите ниту ако се одлучите за смеѓо црвени нијанси.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk