Дестинации

Шпанија поседува многу уникатна плажа!

Ситен песок, кристално чисто море и бранови – сето ова го има оваа плажа којашто се наоѓа не многу далеку од градот Лианес во северна Шпанија.

Се прашувате како морето допрело до ова магично место? Имено, силните бранови од Бискајскиот залив со години удирале во тој дел на облата и предизвикале настанувања на мали тунели под клифовите со што настанала оваа прекрасна малечка плажа наречена Gulpiyuri.

Оваа плажа од морето е оддалечена дури 100 метри. Од едната страна има зелено поле, а од другата, карпи. Помеѓу нив се наоѓа, плажата!

 

Напиши коментар