Дестинации

Шпанија земја на чудата – Кадиз!

Доколку го посетите Кадиз, ќе може да напишете неколку широки есеи за него, но и тогаш нема да ја доловите неговата суштина.

Овој град е стар и комплексен. Генерално, Кадиз се смета за најстар и константно населен во Европа.
Сега веќе е четврт милениум, антички центар, скоро целосно опркужен со вода и е романтична локација кој ги чувствува брановите на Атлантикот.

Плажите се киломентарски, а на бреговите може да се слушне ехото на галебите и рибите.

 

luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (13) luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (12) luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (11) luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (10) luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (9) luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (8) luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (7) luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (5) luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (4) luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (2) luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (1) luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz-99 luksuz-destinacija-putovanje-spanija-kadiz (15)

Напиши коментар