Prison brake

Што би се случило месечината да не постои?

Пред 4.5 билиони години Сонцето и Месечината биле едно небесно тело. Но еден објект ги раздвоил, каде Месечината отишла далеку од Сонцето. А што би се случило доколку овој “објект” не ни постоел?

Без Месечината, Земјата би била “климава”, временските услови би биле екстремни и животот не би бил возможен. Би дувале силни ветрови и би преживеале само оние кои би можеле да им одолеат. На Земјата нема да имало птици и високи дрвја. Погледнете го во продолжение видеото како Земјата би изгледала без Месечината и дали ние луѓето би постоеле.

Напиши коментар