Дестинации

Сингапур – Најскап град во светот

На самиот врв на листата на најскапи градови за живот во 2014. Година која секоја година ја изработуваат врвни стручњаци се најде Сингапур…

Силната валута во комбинација со големите трошоци за живот и одржување на автомобилите допринесоа овој град-држава да ја понесе титулата – Нјаскап.

И покрај тоа што “одржувањето на автомобилите” во останатите делови од светот не е никаква ставка, тоа во Сингапур е неверојатен луксуз.

Освен Париз и Цирих, кои веќе традиционално се наоѓаат на врвот на оваа листа, оваа година им се придружија Осло и Сиднеј.

Престолнините на Франција и Норвешка се наоѓаат на второто и третото место, а ги пратат Цирих и Сиднеј. Минатогодинешниот шампион Токио, сега е на шестото место.

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

NAJSKUPLJI GRAD SVETA - SINGAPUR

 

Напиши коментар