ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
*Ено мало пакување Нутела
*500-600мл слатка павлака
*300-400гр полномасно млеко
*чоколадо со лешници или бело чоколадо
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Во сад за матење ставете ја слатката павлака и млекото
Со миксер добро изматете ги состојките додека не добиете кремаста, бела смеса
Во смесата додадете ја Нутелата, и се добро измешајте додека смесата не стане пастелно кафена. Бидете трпеливи бидејќи на Нутелата ќе и биде потребно повеќе време да се стопи и да се соедини со останатиот дел од смесата.
Чоколадото иситнете го на парчиња, додадете го во смесата и се добро измешајте.
Сладоледот ставете го пласичен сад со поклопец, ставете го во замрзнувач 4 до 5 часа и вашиот сладолед е подготвен!