Motherhood

Среќно семејство е богатството на денешницата!

Сите ги знаеме кои се позитивните страни на модерното живеење. Исто така, неретко читаме и слушаме за потребите на нашиот организам од прошетки, активности и здрава храна.
Тоа го потврдија и научниците од Остин кои им одредил на пациентите со депресивно пореметување рекреација во траење од половина час. Истовремено, друга група од пациентите не одела на рекреација. 

Групата пациенти кои вежбале покажа видно подобрување на расположението, а нивната перцепција на светот и личната состојба беше иако кусотрајна, речиси како кај здравите луѓе.

Затоа, не ни се потребни научни испитувања да сватиме дека прошетката и кратките истегнувања или мали вежби може многу да влијаат во нашето расположение.

Напиши коментар