Здраво тело

Толку е здрав и добар за вашето срце, што целосно ќе го игнорирате неговиот мирис

Лукот е идеален за здравјето на срцето. Клучот е во алицинот, матријата која е одговорна за озлогласениот мирис.

Алицинот се разградува на помали делови кои реагираат со црвените крвни зрнца и создаваат спојување кое ги опушта крвните садови, и овозможува добар проток на крвта. Освен тоа, го намалува притисокот и овозможува по пат на крвта да се пренесе повеќе кислород во телото, па со тоа го олеснува работењето на срцето.

“Нашите резултати покажуваат дека мала количина на лук ви осхраната е добра работа”, вели д-р Дејвид Краус.

Меѓутоа, треба да се внимава кога се во прашање концентрати од лук кои се продаваат во аптеките. Предозирањето може да ја проретчи крвта и да предизвика крварење.

 

Напиши коментар