Дестинации

Тука богатите за 80 долари преноќуваат како сиромаси!

Се рабити за одморалиште кое изгледа како сиромашен дом, но разликата од оние вистинските е во тоа што туристите располагаат со топла вода, струја и безжичен интернет.

Ноќта во една од овие колиби чини 80 долари, што е нешто помалку од просечна месечна плата на работник во Јужна Африка. За разлика од луѓето кои немаат друг избор освен да живеат во овие услови, туристите во ова одморалиште исто така можат да сметаат и на подно греење.

Emoya Estate, во чије сопствеништво се наоѓаат и приватно остров за лов, луксузни хотели и конференциски центар, тврди дека престојот е едно животно искуство, а на сајтот стои дека е идеално за тим билдинг и одмор од луксузните журки, а гостите можат да уживаат и во тоалети кои се надвор од собата.

 

Напиши коментар