Убавина

Уште еден совет за поздрави и побели заби

Редовното консумирање на јогорт, и други намирници кои содржат млечна киселина, помагаат да се одржат забите здрави, според јапонските научници. Меѓутоа, ова не се однесува на млекото и сирењето, порачуваат јапонските научници.

Според нивните истражувања е утврдено дека кја испитаниците , внесувале помалку храна, богата со млечни киселини, во однос на другата група, која имала мала парадентоза. Јапонските научници, исто така мислат дека, при внесувањето на млечни, најважен ефект го постигнува бактеријата lactobacillus, која е застапена во сите производи, кои се богат со млечната киселина.

За да се спречи настанувањето на парантозата, потребно е секојдневно да се консумираат, најмалку 55 милилитри јогурт.

Напиши коментар