Prison brake

Вака рибата меур се брани од непријателите!

Секое животно има одбранбен механизам. Некои од нив се отровни, други напаѓаат со некој дел од телото кој го сметаат како најмоќен, додека рибата меур има многу чудна навика.
Доколку се исплаши, истата се полни со воздух и изгледа како тениско топче.

 

 

Напиши коментар