Дестинации

Величенствената Африка – Викторијанските водопади!

Оваа природа одзема здив, место кое одушевува и убавина на пејсажите која импресионира и се наоѓа на листата на Унеско за светски најголеми дарови од природата.

Ова се најубавите водопади на светот сместени на реката Замбези, а припаѓаат на националниот пар Моси-оа-Тунја во Замбија и националниот парк Викторијански водопади во Зимбабве.

Од 1855 година, кога и се октриени од страна на истражувачот Дејвид Ливингстоун, овие водопади се претставуваат како една од главните атракции во југот на Африка.

 

luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi-99 luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (1) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (2) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (3) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (4) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (5) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (6) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (7) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (8) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (9) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (10) OLYMPUS DIGITAL CAMERA Victoria Falls luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (13) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (14) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (15) luksuz-destinacija-turizam-putovanje-viktorijini-vodopadi (16)

Напиши коментар